Ricciotti – Cuba Salsa

Buy Tickets
Event date(s):
08 / 08 / 2018 - 18:30 - 20:30

Location:
Het Badhuistheater

Gratis concert op het Boerhaaveplein!

New show from Ricciotti around their tour of Cuba this summer. Free concert!! Expect salsa and classical music.

De nieuwste tournee van Ricciotti: Ricciottiando en Cuba

Deze zomer haalt Ricciotti Cuba naar Nederland! Maak kennis met Cuba’s cultuur en grootse muziekgeschiedenis. Ricciotti speelt werk van hedendaagse Cubaanse componisten, zoals de Cubaanse pianist Ramón Valle die met het ensemble meegaat als solist, ze laten klassieke Cubaanse muziek horen en doen een forse greep uit de popmuziek, jazz en populair Cubaans repertoire.

Ricciotti ensemble

Het Ricciotti ensemble is bij Mike’s Badhuistheater een welkome gast. Nu al voor de 3e keer komt de groep talentvolle jonge musici de toeschouwers verblijden met hun mooie klanken.

Het Ricciotti ensemble is een orkest bestaande uit veertig jonge musici. Het heeft zich ten doel gesteld om symfonische muziek van kwaliteit te brengen op plaatsen waar deze normaliter niet klinkt.

Ricciotti ziet muziek als een middel om mensen gelukkig te maken en nader tot elkaar te brengen. Zoals ieder mens een gelijk recht heeft op geluk, heeft ieder mens een gelijk recht op muziek. Symfonische muziek heeft nochtans een vast omkaderd domein: het is voorbehouden aan een beperkte groep mensen op een beperkte hoeveelheid locaties. Ricciotti zet zich ervoor in om dat kader te doorbreken: symfonische muziek moet overal kunnen klinken en ieder mens moet ermee in aanraking kunnen komen.

Niet alleen op gebied van locatie en publiek wijkt Ricciotti’s concertpraktijk af van de norm: ook op het artistieke vlak pakt het de zaken anders aan. Muziek laat zich bij Ricciotti niet beschrijven in een eenzijdige beweging van een podium naar een zaal. Het orkest streeft naar een directe interactie met het publiek. Interactie vormt een voorwaarde om een complete muzikale ervaring tot uiting te brengen en bestaat bij de gratie van twee elementen: het publiek moet zich comfortabel voelen en zich ervoor open kunnen stellen; de muzikant moet zich vrij voelen in zijn presentatie. Pas wanneer er aan die twee elementen is voldaan, beschouwt het Ricciotti een optreden als geslaagd.

Meer informatie over Ricciotti Ensemble: http://www.ricciotti.nl/

Follow us!